Ensenyem Canamunt als regidors

                                                              

Conclusions de les visites per Canamunt amb els regidors de l’Ajuntament dels diferents partits.

Hem fet reunions / visita amb els diferents regidors de l’Ajuntament: José Hila del PSOE el dia 31 de maig, amb Antoni Verger, Toni Noguera i Marisol Fernández, i dia 14 de juny els regidors de districte i de participació ciutadana Joan Pau Reus i Esperanza Crespí.

 

Aquest document és un resultat de totes les opinions, suggerències i problemes que han anat sortint durant aquestes tres setmanes, i en cap cas és l’opinió de cap persona en concret.

 

Actualment l’Associació de Veïnats de Canamunt desenvolupa diversos projectes socials, educatius, sostenibles i comunitaris com són:

 

  • Participació a Aliments en Xarxa (amb col·laboració amb el CMSS Ciutat Antiga)

  • Tenim un pàrking de bicicletes al carrer Posada de Lluc 10.

  • Servei d’Acompanyament a gent gran del barri (amb col·laboració amb el Centre de Salut Escola Graduada i l’Agència de Voluntariat)

  • Participam a la taula d’entitats de la barriada.

  • Tenim un grup de consum ecològic, que des de fa mesos no poden realitzar les seves reunions al centre Flassaders.

  • La darrera Assemblea General va declara Canamunt barriada a favor de l’Art Urbà, hi ha un grup de feina que l’està desenvolupant.

  • Estam col·laborant amb el Centre de Salut, per fer unes rutes saludables per el barri.

  • Tenim una comissió de festes que s’encarrega d’organitzar i celebrar les festes d’estiu Post-Trinitàries, de Sant Antoni, de Carnaval i la festa solidària “Un món de cuines al barri”

  • “Yes We Canamunt” és un projecte participatiu per dinamitzar la vida de barri i crear xarxa entre veïnats, comerciants i entitats.

 

A la nostra barriada en els darrers mesos tenim una sèrie de problemes:

1) Necessitat d’un local a peu de carrer per a realitzar les nostres activitats.

La nostra seu actual, un local compartit al Centre Flassaders, s’ha quedat petita per al repartiment de senalles d’Aliments en Xarxa per més de 35 famílies usuàries a la setmana, a més, els usuaris han de pujar dos pisos per recollir els aliments.

La regidoria responsable del centre va retirar sense avisar el moble on hi teniem tota la nostra documentació (llibre d’actes, registre de socis, etc.), deixant-la dins dues caixes de plàstic.

Per els horaris del centre (fins a les 21h), moltes vegades ens hem de reunir en cases particulars, ja que fins a les 19h estam amb el repartiment d’aliments en xarxa i 2 hores és molt poc temps per reunir-nos.

Des de la regidoria encarregada de Flassaders no ens deixen desenvolupar activitats nostres com el Grup de Consum Ecològic; o per la realització d’activitats on necessitam més espai (Assamblees, etc.) només ens deixen una altre petita sala del centre, per utilitzar la resta hauriem de pagar.

Dins el projecte de rehabilitació (URBAN) de la barriada finançat amb fons europeus estava previst destinar un local (que actualment és l’espai de co-working de Palma Activa a la Plaça Llorenç Bisbal) a entitats del barri. Actualment no hi ha cap local amb aquestes carectarístiques al barri.

Una opció seria compartir el local del Carrer Ferreria núm 9, (antic Hotel d’Entitats) amb Serveis Socials, ja que pensam que és totalment compatible per a realitzar les activitats de cada entitat sense cap tipus de molèstia.

2) Neteja dels carrers i regulació horari de recollida contenidors

Alguns carrers i carrerons de la nostra barriada no estàn nets ( Carrer d’en Bosc, Can Troncoso, Hostal de’n Bauló) , a més els contenidors de recollida neumàtica en mal estat no ajuden a la neteja de Canamunt. Els responsables de les galeres tampoc recolleixen els excrements dels cavalls, i hi ha zones on el tema és molt evident i preocupant com a la Plaça Quadrado.

A més, els camions d’Emaya de recollida de fems, passen fins a 6 vegades per alguns contenidors fent molt de renou. També pensam que es podria evitar recollir el contenidor de vidre els dissabtes dematí (devers les 7)

3) Ocupació de via pública

En els darrers anys hem lluitat per treure els cotxes d’algunes places, i ara veiem que les places estàn plenes de taules, cadires, toldos, pissarres, etc. de bars i restaurants. Algunes places com la Plaça Quartera o de’n Coll no tenen espai per els vianants.

Els veïnats ja no podem demanar la peatonalització d’alguns carrers, per por a que aquests espais s’omplin de taules i cadires. Aquesta concentració de taules i gent provoca renou i molèsties als veïnats.

Amb alguns regidors vàrem comprovar dos dels tres establiments que hi ha a la Plaça Quartera incompleixen la normativa i utilitzen més espai del que poden.

A proposta del PSOE es va aprovar al darrer plenari fer un pla zonal de la barriada per vigilar l’aplicació de l’ordenança d’ocupació de via pública.

4) Can Serra

L’estat d’aquest edifici històric i protegit de propietat municipal preocupa als veïnats per els despreniments que es van produïnt al Carrer d’en Bosc i per les humitats i molèsties que provoca als veïnats.

A més, a la barriada hi ha alguns edificis de particulars en molt mal estat que són un perill pels vianants que passen pel carrer i pels problemes de salut pública que poden generar (incendis, rates…)

5) Art Urbà

La darrera Assemblea de l’Avv Canamunt va declarar la barriada a favor de l’Art Urbà, al darrer plenari de l’Ajuntmant el grup municipal MÉS va proposar que l’Ajuntament de Palma hi donés suport, l’equip de govern hi va votar en contra. Demanem que l’Ajuntament doni suport a n’aquesta declaració.

El regidor de districte, Joan Pau Reus es va comprometre a rectificar i votar a favor de la declaració al proper plenari.

La regidora de participació ciutadana, Esperanza Crespí es va comprometre a reprendre el projecte de festival d’Art Urbà START previst a Canamunt.

6) Policia de barri

El policia de barri ajudava a mediar en alguns conflictes del barri (com per exemple amb els problemes de renous entre bars i veïnats) A més des de que no hi ha policia de barri, hem notat un augment de drogodependents al barri, i de prostitució al voltant de la porta de Sant Antoni i el carrer Ferreria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s