Necessitat d’un local per a desenvolupar les activitats de l’Avv Canamunt-Ciutat Antiga.

Ja us hem explicat en diverses ocasions la situació en la que ens trobam per la necessitat d’un local més gran, fa mesos, durant la visita que vàrem fer amb els regidors de l’Ajuntament a Canamunt ho vàren poder veure in-situ. Aquestes darreres setmanes s’ha agreujat la situació degut a l’èxit de les recollides d’aliments i l’agument de families que venen a recollir aliments.

Per això ens vàrem reunir fa uns dies amb el regidor del nostre discricte, Joan Pau Reus per explicar-li la situació. I a més, al proper plenari de l’Ajuntament, els grups municipals de MÉS i PSIB-PSOE han presentant la nostra proposta per tal de que l’Ajuntament ens cedeixi un local per poder realitzar les nostres activitats, a continuació teniu el texte de la proposta que es debatrà a Cort, esperam que aviat es solucioni aquest problema:

Necessitat d’un local per a desenvolupar les activitats de l’Avv Canamunt-Ciutat Antiga.

Actualment l’Avv Canamunt-Ciutat antiga desenvolupa diversos projectes, molts d’ells en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma o amb altres institucions com són:

-Aliments en xarxa (amb col.laboració amb Benestar Social) es reparteixen senalles amb aliments bàsics a unes 35-37 famílies cada setmana. Dins aquest projecte s’organitza la jornada solidària Un món de cuines al barri.

-#CapNinSenseEsmorzar (amb col·laboració amb la ONG Mediterranea i altres entitats com TrampaTeatre): campanya per garentir el berenar a tots els nins del barri. Es reparteixen 0,5l de llet per dia i nin a les famílies amb un lot de menjar per berenar (cacau, cereals, galletes…)

-#CapNinSenseJoguina (amb col.laboració amb Benestar Social i l’Agrupació Escolta de Palmanyola) recollim cada any joguines, i el Patge Reial les entrega als nins més necessitats del barri.

-Acompanyament de gent gran, juntament amb el Centre de Salut Escola Graduada i l’Agència del Voluntariat per tal de realitzar un projecte amb la gent gran del barri.

– Formem part de la Taula d’Entitats del barri, juntament amb tots els serveis municipals i d’altres entitats com Zaqueo, etc.

-Grup de consum responsable que es reuneixen una vegada a la setmana per fomentar maneres de consum més responsables.

-Tot això a més d’altres projectes com són: el parking de bicicletes, la declaració de Canamunt a favor de l’Art Urbà i de la mobilitat ciclista, les Festes d’estiu i de Sant Antoni, etc.

Situació actual:

Des de fa uns anys, tenim cedit l’ús un dia a la setmana (divendres) d’un local compartit al Centre Flassaders, a on desenvolupar les nostres activitats.

Des de fa uns mesos des de la regidoria d’Educació, Familia i Majors, se’ns va prohibir realitzar la nostra activitat de Grup de Consum Responsable al Centre Flassaders.

En els darrers mesos hem vist com la demanda d’Aliments en Xarxa ha anat augmentat setmana a setmana i per això s’ha anat augmentant el nombre de senalles que repertim fins arribar a les gairebé 40 que es reparteixen cada setmana. Al local que tenim cedit a la 2ona planta de Flassaders no hi cabem:

-A més, des de fa unes setmanes s’han afegit productes frescos a les senalles d’aliments el que fa que encara hi hagi més volum de caixes, i es fa molt difícil poder treballar amb comoditat

-El repartiment d’un 300-400litres de llet per setmana, i la tona d’aliments que es vàren recollir a l’actuació solidària de TrampaTeatre al Xesc Forteza, no es pot desenvolupar al nostre local, ja que no hi cap. Per això es realitza al local municipal situat al carrer Ferreria 9. (Antiga Seu d’Entitats)

-També tenim un servei de recollida i repartiment de roba, però ja no disposam d’espai.

-D’aquí uns dies començarà la campanya de recollida de joguines que el Patge Reial entrega als més petits de les famílies que més ho necessiten, i no sabem on les podrem guardar.

A més de que l’espai que acutalment tenim cedit no és suficient, hem de realitzar les reunions de coordinació de totes aquestes activitats, així com la resta d’activitats al carrer o a cases particulars dels veïnats, ja que destinam els divendres al repartiment d’aliments.

Des de l’Avv Canamunt, com a ciutadans actius i participatius estam donant una mà a Benesar Social de l’Ajuntament de Palma i impulsant iniciatives per donar resposta a les necessitats més bàsiques des nostres veïnats, tasca que hauria de realitzar les administracions públiques.

Per això, demanam que des de l’Ajuntament se’ns faciliti un espai municipal on poder desenvolupar les nostres activitats amb les condicions necessaries, ja que a més, el projecte URBAN amb el que es va rehabilitat Sa Gerreria, tenia previst establir a la plaça Llorenç Bibal 5, una seu d’entitats ciutadanes. Aquest edifici mai ha complert la seva funció original, i amb l’actualitat és un co-working de PalmaActiva.

Així, pensam que el local del carrer Ferreria 9, antic Hotel d’Entitats és perfecte per poder desenvolupar totes les activitats abans esmentades, sinó també ens podem adaptar a gairebé qualsevol dels locals municipals buits o infrautilitzats que hi ha al nostre barri.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s